Потребу в продуктах харчування замовник зазвичай повинен забезпечувати безперервно. А через недовготривалий термін зберігання продукти харчування не можна придбати в обсязі, потрібному на увесь рік. Тому й доводиться проводити їх закупівлю декілька разів упродовж року. Розгляньмо:
- як визначити предмет закупівлі;
- який вид закупівлі обрати;
- за яким КЕКВ планувати закупівлю.
Визначаємо предмет закупівлі
Предмет закупівлі для продуктів харчування визначайте в порядку, встановленому уповноваженим органом, тобто відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708. Він вимагає для товарів визначати предмет закупівлі за показником четвертої цифри ДК 021:2015 основного словника національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 23.12.2015 № 1749 (далі — ДК 021:2015).
У переліку кодів ДК 021:2015 класифікація продуктів харчування відображена у загальному розділі 1...