Закупівлі продуктів харчування завжди викликають запитання у замовників, а наприкінці та на початку року їх лише більшає. Проаналізуємо поетапно такі закупівлі, аби розібратися в усіх деталях та забезпечити потребу організації в цьому важливому предметі закупівлі.
Визначаємо предмет закупівлі
Відповідно до Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708, предмет закупівлі товарів замовник визначає згідно з пунктом 34 частини 1 статті 1 Закону № 922 та за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника (далі — ЄЗС).
Товари – продукція, об’єкти будь-якого виду та призначення, у тому числі сировина, вироби, устаткування, технології, предмети у твердому, рідкому і газоподібному стані, а також послуги, пов’язані з постачанням таких товарів, якщо вартість таких послуг не перевищує вартості самих товарів.
В ЄЗС продукти харчування розміщені у розділах: