ЗАКОН УКРАЇНИПро інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Останні зміни внесено: Закон України від 18.06.2024 № 3817-IX
Цей Закон встановлює правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров′я громадян і задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів.
Розділ I. Загальні положення
Стаття 1. Терміни та їх визначення
1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:
1) білки — органічні речовини, вміст яких у харчовому продукті обчислюється за формулою:
білок = загальний азот за Кьєльдалем × 6,25;
2) вуглеводи — будь-які вуглеводи, що беруть участь в обміні речовин в організмі людини, включно з поліолами;
3) глютен — білкова фракція пшениці, жита, ячменю, вівса або їх гібридних видів та похідних із них, що може спричиняти непереносимість у людей, які її споживають, нерозчинна у воді та 0,5-молярному розчині хлориду натрію;
4) дата «вжити до» — граничний термін (календарна дата) спожи...