emblem

ЗАКОН УКРАЇНИПро інформацію для споживачів щодо харчових продуктів

Останні зміни внесено: Закон України від 18.06.2024 № 3817-IX

Цей Закон встановлює правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров′я громадян і задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів.

Розділ I. Загальні положення

Стаття 1. Терміни та їх визначення

1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:

1) білки — органічні речовини, вміст яких у харчовому продукті обчислюється за формулою:

білок = загальний азот за Кьєльдалем × 6,25;

2) вуглеводи — будь-які вуглеводи, що беруть участь в обміні речовин в організмі людини, включно з поліолами;

3) глютен — білкова фракція пшениці, жита, ячменю, вівса або їх гібридних видів та похідних із них, що може спричиняти непереносимість у людей, які її споживають, нерозчинна у воді та 0,5-молярному розчині хлориду натрію;

4) дата «вжити до» — граничний термін (календарна дата) спожи...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search