НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИКефір. Технічні умовиДСТУ 4417:2005
із Зміною № 1
КЕФИР
Технические условия
KEFIR
Specifications
Чинний від 01 жовня 2006 року
Передмова
|
1 РОЗРОБЛЕНО: |
Технологічний інститут молока та м’яса УААН (ТІММ УААН) |
|
РОЗРОБНИКИ: |
Г. Єресько, д-р техн. наук; О. Козаченко; Н. Левитська (керівник розробки); Л. Тесленко |
|
2 ПРИЙНЯТО ТА НАДАНО ЧИННОСТІ: |
наказ Держспоживстандарту України від 30 травня 2005 р. № 133 |
|
3 УВЕДЕНО ВПЕРШЕ | |
|
Зміна № 1 |
Затверджена наказом Мінекономрозвитку України від 11 грудня 2013 р. № 1470. Чинна з 01.04.2014 |
1. Сфера застосування
1.1 Цей стандарт поширюється на кефір — кисломолочний продукт, який виробляють сквашуванням молока симбіотичною закваскою на кефірних грибках або концентратом грибкової кефірної закваски.
1.2 Цей стандарт не поширюється на термізований продукт та продукт збагачений вітамінами, мікро- та макроелементами, пробіотичними культурами та пребіотичними речовинами або іншими добавками.
1.3 Кефір заст...