НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИСметана. Технічні умовиДСТУ 4418:2005
із Змінами № 1, № 2
СМЕТАНА
Технические условия
CULTURED CREAM
Specifications
Чинний від 01 жовтня 2006 року
Передмова
|
1 РОЗРОБЛЕНО: |
Технологічний інститут молока та м’яса УААН (ТІММ УААН) |
|
РОЗРОБНИКИ: |
Г. Єресько, д-р техн. наук; О. Козаченко; Н. Левитська (керівник розробки); Л. Тесленко |
|
2 ПРИЙНЯТО ТА НАДАНО ЧИННОСТІ: |
наказ Держспоживстандарту України від 30 травня 2005 р. № 133 |
|
3 УВЕДЕНО ВПЕРШЕ | |
|
Зміна № 1 |
затверджена наказом Мінекономрозвитку України від 11 грудня 2013 р. №1470. Чинна з 01.04.2014 |
|
Зміна № 2 |
затверджена наказом ДП «УкрНДНЦ» від 26 лютого 2016 р. № 59. Чинна з 01.03.2016 |
1. Сфера застосування
1.1 Цей стандарт поширюється на сметану, яку виробляють з нормалізованих пастеризованих вершків сквашуванням закваскою, яку готують на чистих культурах молочнокислих бактерій.
1.2 Сметану застосовують для безпосереднього вживання в їжу, для кулінарних цілей, в громадському харчу...