emblem

НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИСметана. Технічні умовиДСТУ 4418:2005

із Змінами № 1, № 2

СМЕТАНА
Технические условия

CULTURED CREAM
Specifications

Чинний від 01 жовтня 2006 року

Передмова

1 РОЗРОБЛЕНО:

Технологічний інститут молока та м’яса УААН (ТІММ УААН)

РОЗРОБНИКИ:

Г. Єресько, д-р техн. наук; О. Козаченко; Н. Левитська (керівник розробки); Л. Тесленко

2 ПРИЙНЯТО ТА НАДАНО ЧИННОСТІ:

наказ Держспоживстандарту України від 30 травня 2005 р. № 133

3 УВЕДЕНО ВПЕРШЕ

Зміна № 1

затверджена наказом Мінекономрозвитку України від 11 грудня 2013 р. №1470. Чинна з 01.04.2014

Зміна № 2

затверджена наказом ДП «УкрНДНЦ» від 26 лютого 2016 р. № 59. Чинна з 01.03.2016

1. Сфера застосування

1.1 Цей стандарт поширюється на сметану, яку виробляють з нормалізованих пастеризованих вершків сквашуванням закваскою, яку готують на чистих культурах молочнокислих бактерій.

1.2 Сметану застосовують для безпосереднього вживання в їжу, для кулінарних цілей, в громадському харчу...

  • Open ChapterЗміст
  • Open All VersionsПро документ