НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИЙогурти. Загальні технічні умовиДСТУ 4343:2004
ЙОГУРТЫ
Общие технические условия
YOGURTS
General specifications
Чинний від 01 жовтня 2005 року
Передмова
|
1 РОЗРОБЛЕНО: |
Технологічний інститут молока та м’яса Української академії аграрних наук |
|
РОЗРОБНИКИ: |
Г. Єресько, д-р техн. наук (керівник розробки); І. Романчук канд. техн. наук; Н. Левитська; О Козаченко; Л. Тесленко; М. Міщенко |
|
2 ПРИЙНЯТО ТА НАДАНО ЧИННОСТІ: |
наказ Держспоживстандарту України від 20 вересня 2004 р. № 203 |
|
3 УВЕДЕНО ВПЕРШЕ |
1. Сфера застосування
1.1 Цей стандарт поширюється на йогурти, які виробляють сквашуванням нормалізованого пастеризованого коров’ячого молока спеціальними заквасками із застосуванням або без застосування харчових добавок або наповнювачів. Йогурти застосовують для безпосереднього вживання в їжу.
1.2 Вимоги щодо безпечності йогуртів викладено в 5.2.2 (у частині пероксидази або кислої фосфатази), 5.2.3—5.2.6 і розділах 6, 7.
1.3 Цей стандарт не пошир...