НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИКартопля продовольча. Технічні умовиДСТУ 9221:2023
FOOD POTATOES
General specifications
Чинний від 01 червня 2023 року
Передмова
|
1 РОЗРОБЛЕНО: |
Технічний комітет стандартизації «Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки» (ТК 24), Національний університет біоресурсів і природокористування України, Асоціація «Українська асоціація виробників картоплі» |
|
2 ПРИЙНЯТО ТА НАДАНО ЧИННОСТІ: |
наказ Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») від 15 травня 2023 р. № 102 з 2023–06–01 |
|
3 Цей стандарт розроблено згідно з правилами, установленими в національній стандартизації України | |
|
4 УВЕДЕНО ВПЕРШЕ | |
1. Сфера застосування
1.1 Цей стандарт поширюється на продовольчу картоплю ботанічних сортів (Solanum tuberosum L.) та її гібриди різних термінів дозрівання, що їх постачають і реалізовують у свіжому вигляді для споживання (далі — картоплю продов...