Ваш ліміт для скачування в режимі демодоступу вичерпано. Передплатіть доступ, щоб продовжити

Найпопулярніші запитання травня 2024 року

Редакція Експертус Держзакупівлі

Відкриті торги

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Чи оприлюднювати додатки ТД, які не змінювали, разом з новою редакцією?

Замовник вносить зміни до ТД — до самого тексту ТД і до додатка щодо технічних характеристик. Проєкт договору і кваліфікаційні критерії залишаються без змін. Як правильно внести зміни у вигляді нової редакції?

Якщо додатки — невід’ємна частина ТД, публікуйте їх у новій редакції ТД. Аргументуємо >>

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Чи надавати 24 год, якщо учасник не завірив переклад паспортів якості?

Якщо учасник не завірив переклад паспортів якості, чи надавати йому 24 години на виправлення?

Ні, не потрібно. Аргументуємо >>

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Як прописати у ТД кінцевий строк подання пропозицій учасників?

Як у ТД зазначити умову про кінцевий строк подання тендерних пропозицій учасників? Чи обов’язково зазначати точну дату?

Так, обов’язково. Аргументуємо >>

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Чи відхиляти учасника, який витяг про несудимість надав в складі ТП, але не завантажив його як переможець?

ТД містить вимогу для переможця процедури закупівлі надати витяг про несудимість. Учасник надав такий витяг у складі ТП, коли подавав пакет документів для участі в процедурі, але він не продублював такий витяг як переможець. Чи може замовник відхилити такого переможця?

 Так, може. Пояснимо докладніше >>

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Чи можна не укладати договір з переможцем, цінова пропозиція якого завищена?

Замовник оголосив переможцем учасника з найменшою ціновою пропозицією, але був змушений відхилити його за рішенням АМКУ. Так переможцем став другий учасник, у якого ціна значно більша. Чи можна після оголошення цього учасника переможцем скасувати закупівлю?

Ні, не можна. Пояснимо чому >>

Закупівля робіт

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Чи сумувати послуги з виготовлення проєктної документації для поточного ремонту дороги на одній вулиці?

Чи потрібно сумувати закупівлю послуг з виготовлення проєктної документації на поточний ремонт дороги на конкретній вулиці? Чи це вважається закупівлею за кожним окремим об’єктом? Якщо таких закупівель у замовника вже провели на 100 тис. грн, то наступна закупівля — це відкриті торги?

У цій ситуації — так.  Пояснимо докладніше >>

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Як визначити предмет закупівлі для розроблення проєктної документації для поточного і капітального ремонту?

Роботою чи послугою вважати розроблення проєктної документації для поточного ремонту та розроблення проєктної документації для капітального ремонту?

І роботою, і послугою. Пояснимо докладніше, у яких випадках >>

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Як визначити предмет закупівлі для експлуатаційного утримання автомобільних доріг?

Громада планує закупити експлуатаційне утримання автомобільних доріг, вулиць. Це поточний ремонт чи послуги? Як визначати предмет закупівлі — окремо по вулицях чи один для мережі всіх вулиць громади?

 Це послуги. Пояснимо докладніше >>

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Чи можна змінювати ціну та обсяги робіт за динамічної ціни в договорі підряду?

Динамічна ціна допускає зміну ціну та обсягів робіт в процесі їх виконання. Проте це суперечить вимогам Закону № 922. Як застосувати динамічну ціну під час закупівель за бюджетні кошти, щоб не порушити Закону?

 Зміна ціни договору підряду можлива лише у випадках, передбачених законодавством про публічні закупівлі. Пояснимо докладніше >>

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Як визначити предмет закупівлі для авторського та технічного нагляду на реконструкцію будівлі?

Як визначити процедуру закупівлі для авторського та технічного нагляду на реконструкцію будівлі, якщо вартість усіх робіт за проєктною документацією перевищує 1,5 млн?

Авторський та технічний нагляд під час нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту– роботи. Пояснимо докладніше >>

Відповідальність УО

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Чи відповідатиме УО, яка заперечувала проти закупівлі додаткових робіт за прямим договором?

УО не погоджується на укладання прямого договору за підпунктом 8 пункту 13 Особливостей та не підписує жодних документів щодо такої закупівлі. Хто нестиме відповідальність за укладення такого договору?

 Особа, яка вчинила таке правопорушення. Аргументуємо >>

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Чи буде порушенням, якщо замовник технічно не міг надати відповіді на звернення вчасно?

Замовник отримав скаргу від учасника на 4-й день після оприлюднення рішення. На 6-й день він намагався розмістити відповідь. Проте від ЕСЗ надійшло повідомлення, що статус процедури автоматично змінився  на «завершену». Що робити у такій ситуації? Чи вважається ненадання відповіді замовником через технічну неможливість порушенням?

Так, це порушення. Пояснимо докладніше >>

Електронний каталог

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Чи можна разом закупити в каталозі продукти харчування з додатка 2 та інші?

Замовник на початку року провів відкриті торги для закупівлі різних продуктів харчування. Наразі потрібно провести нову закупівлю цих продуктів. Проте тепер частину продуктів містить Додаток 2 до Особливостей, а решти в Додатку немає. Чи можна інші продукти закуповувати в електронному каталозі, а не на відкритих торгах?

Так, можна. Пояснимо докладніше >>

Додаткові кошти

Знак вопроса – Бесплатные иконки: ui Як закупити за додаткові кошти, якщо ще є запланована закупівля такого ж предмета?

Річна потреба підприємства у предметі закупівлі становить більше 100 тис. УО вже провела ЗПП для закупівлі частини предмета закупівлі за кошти підприємства. Тобто у поточному році у підприємства ще є запланована закупівля за цим предметом за власні кошти. У травні підприємство отримало грантові кошти, за які збирається придбати цей самий предмета закупівлі орієнтовно на 90 тис. грн. Як провести закупівлю?

Ураховуйте закупівлю, що ще запланована. Пояснимо докладніше >>