Морква свіжа
Узагальнимо в Таблиці 1 умови, яким за органолептичними показниками має відповідати продукт «морква свіжа».
Таблиця 1
| 
 Назва показника  | 
 Характеристика і норма  | 
| 
 Зовнішній вигляд  | 
 Коренеплоди свіжі, цілі, не зів’ялі, не тріснуті, калібровані, одного ботанічного і товарного сорту за формою, розміром і забарвленням, без пошкоджень, не уражені хворобами, без надмірної зовнішньої вологи, з довжиною залишених черешків не більше 2,0 см або з обрізаними врівень з плечиками коренеплоду  | 
| 
 Запах і смак  | 
 Властиві цьому ботанічному сорту, без стороннього запаху та присмаку  | 
| 
 Розмір коренеплоду за найбільшим поперечним діаметром, см, не більше ніж  | 
 6,0  | 
| 
 Розмір коренеплоду за довжиною, см, не менш ніж  | 
 10,0  | 
| 
 Вміст коренеплодів підгнилих, зів’ялих, з ознаками зморшкуватості, запарених, підморожених, тріснутих, з відкритою серцевиною  | 
 Не допустимо  | 
| 
 Наявність землі на коренеплодах відносно маси, %, не більш ніж  | 
 1,0  | 
| 
 Вміст пестицидів, токсичних елементів, мікоток...  |