Морква свіжа
Узагальнимо в Таблиці 1 умови, яким за органолептичними показниками має відповідати продукт «морква свіжа».
Таблиця 1
| Назва показника | Характеристика і норма | 
| Зовнішній вигляд | Коренеплоди свіжі, цілі, не зів’ялі, не тріснуті, калібровані, одного ботанічного і товарного сорту за формою, розміром і забарвленням, без пошкоджень, не уражені хворобами, без надмірної зовнішньої вологи, з довжиною залишених черешків не більше 2,0 см або з обрізаними врівень з плечиками коренеплоду | 
| Запах і смак | Властиві цьому ботанічному сорту, без стороннього запаху та присмаку | 
| Розмір коренеплоду за найбільшим поперечним діаметром, см, не більше ніж | 6,0 | 
| Розмір коренеплоду за довжиною, см, не менш ніж | 10,0 | 
| Вміст коренеплодів підгнилих, зів’ялих, з ознаками зморшкуватості, запарених, підморожених, тріснутих, з відкритою серцевиною | Не допустимо | 
| Наявність землі на коренеплодах відносно маси, %, не більш ніж | 1,0 | 
| Вміст пестицидів, токсичних елементів, мікоток... | 
