Морква свіжа
Узагальнимо в Таблиці 1 умови, яким за органолептичними показниками має відповідати продукт «морква свіжа».
Таблиця 1
Назва показника |
Характеристика і норма |
Зовнішній вигляд |
Коренеплоди свіжі, цілі, не зів’ялі, не тріснуті, калібровані, одного ботанічного і товарного сорту за формою, розміром і забарвленням, без пошкоджень, не уражені хворобами, без надмірної зовнішньої вологи, з довжиною залишених черешків не більше 2,0 см або з обрізаними врівень з плечиками коренеплоду |
Запах і смак |
Властиві цьому ботанічному сорту, без стороннього запаху та присмаку |
Розмір коренеплоду за найбільшим поперечним діаметром, см, не більше ніж |
6,0 |
Розмір коренеплоду за довжиною, см, не менш ніж |
10,0 |
Вміст коренеплодів підгнилих, зів’ялих, з ознаками зморшкуватості, запарених, підморожених, тріснутих, з відкритою серцевиною |
Не допустимо |
Наявність землі на коренеплодах відносно маси, %, не більш ніж |
1,0 |
Вміст пестицидів, токсичних елементів, мікоток... |