Технологічні моделі організації харчування закладів освіти та закладів оздоровлення та відпочинку

Закупівля за предметами
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

1. Базова кухня

Це модель організації харчування, коли процес приготування та видачу готових страв заклад реалізує:

  • самостійно, силами штатних працівників; або
  • за допомогою аутсорсингу — готові страви виготовляє та реалізує у харчоблоці закладу оператор ринку харчових продуктів, що постачає послуги з харчування.

Зони, якими оснащують харчоблок:

  • отримання та зберігання сировини;
  • первинної обробки сировини;
  • теплової обробки та основного приготування;
  • видачі готових страв;
  • миття столового посуду та кухонного інвентарю.

Вимоги до обладнання та інвентаря харчоблоку регламентує пункт 15-1 Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 (далі — Порядок № 305).

2. Опорна кухня

Ця модель організації харчування, ідентична базовій кухні, передбачає виконання функцій постачальника послуг з харчування та доставку готової гарячої їжі у прилеглі заклади, де організація гарячого харчування неможлива ...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search