1. Базова кухня
Це модель організації харчування, коли процес приготування та видачу готових страв заклад реалізує:
- самостійно, силами штатних працівників; або
- за допомогою аутсорсингу — готові страви виготовляє та реалізує у харчоблоці закладу оператор ринку харчових продуктів, що постачає послуги з харчування.
Зони, якими оснащують харчоблок:
- отримання та зберігання сировини;
- первинної обробки сировини;
- теплової обробки та основного приготування;
- видачі готових страв;
- миття столового посуду та кухонного інвентарю.
Вимоги до обладнання та інвентаря харчоблоку регламентує пункт 15-1 Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 (далі — Порядок № 305).
2. Опорна кухня
Ця модель організації харчування, ідентична базовій кухні, передбачає виконання функцій постачальника послуг з харчування та доставку готової гарячої їжі у прилеглі заклади, де організація гарячого харчування неможлива ...