| 
 Найменування напою або продукту  | 
 Кількість на добу для дітей віком 6—11 років  | 
 Кількість на добу для дітей віком 11—14 років  | 
 Кількість на добу для дітей 14—18 років та дорослих  | 
| 
 Вода у герметично закритих великих бутлях та/або пляшках різної ємності  | 
 1,0—1,5 л  | 
 1,5—2,0 л  | 
 1,5—2,0 л  | 
| 
 Пастеризований 100%-вий фруктовий сік  | 
 200 мл  | 
 200 мл  | 
 200 мл  | 
| 
 Пастеризоване, ультрапастеризоване молоко (з терміном зберігання, що позначається словами «мінімальний термін придатності харчового продукту»)  | 
 400 мл  | 
 400 мл  | 
 400 мл  | 
| 
 Галетне печиво та хлібці з вмістом натрію менше 0,12 г або еквівалентної кількість солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів менше 10 г на 100 г готового продукту, крім продуктів, які містять цукри, що містяться природно (вміст таких цукрів не обмежується) і не містять доданих цукрів та/або підсолоджувачів, та не містять синтетичних барвників та ароматизаторів, крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту, підсолоджувачів, підсилю...  | 
Перелік харчових продуктів для укриттів та сховищ закладів освіти
Цей перелік продуктів і напоїв МОЗ рекомендує передбачити в укриттях і сховищах закладів освіти залежно від кількості здобувачів освіти, їх віку, а також педагогічного й іншого персоналу, які в них перебувають