| Найменування напою або продукту | Кількість на добу для дітей віком 6—11 років | Кількість на добу для дітей віком 11—14 років | Кількість на добу для дітей 14—18 років та дорослих | 
| Вода у герметично закритих великих бутлях та/або пляшках різної ємності | 1,0—1,5 л | 1,5—2,0 л | 1,5—2,0 л | 
| Пастеризований 100%-вий фруктовий сік | 200 мл | 200 мл | 200 мл | 
| Пастеризоване, ультрапастеризоване молоко (з терміном зберігання, що позначається словами «мінімальний термін придатності харчового продукту») | 400 мл | 400 мл | 400 мл | 
| Галетне печиво та хлібці з вмістом натрію менше 0,12 г або еквівалентної кількість солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів менше 10 г на 100 г готового продукту, крім продуктів, які містять цукри, що містяться природно (вміст таких цукрів не обмежується) і не містять доданих цукрів та/або підсолоджувачів, та не містять синтетичних барвників та ароматизаторів, крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту, підсолоджувачів, підсилю... | 
Перелік харчових продуктів для укриттів та сховищ закладів освіти
Цей перелік продуктів і напоїв МОЗ рекомендує передбачити в укриттях і сховищах закладів освіти залежно від кількості здобувачів освіти, їх віку, а також педагогічного й іншого персоналу, які в них перебувають
