ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.2024 № 571
1. Норми харчування
| 
 Група харчових продуктів  | 
 Характеристики групи харчових продуктів  | 
 Частота включення до складу окремих прийомів їжі  | 
 Маса нетто харчових продуктів для приготування готових страв та виробів для відповідної вікової групи на день*  | |||||
| 
 1—4 роки**  | 
 4—6 років  | 
 6—11 років  | 
 11—14 років  | 
 14—18 років  | 
 дорослі  | |||
| 
 Овочі  | 
 різноманітні, сезонні, крім картоплі; свіжі, заморожені або квашені***  | 
 одна порція щодня під час сніданку, обіду, вечері, а також одна порція щодня під час другого сніданку або підвечірку квашені овочі можуть пропонуватися дітям віком від 4 років, не частіше ніж три рази на тиждень (по одному разу на сніданок, обід та вечерю)  | 
 240 грамів  | 
 320 грамів  | 
 500 грамів  | 
 500 грамів  | 
 500 грамів  | 
 500 грамів  | 
| 
 Фрукти і ягоди  | 
 різноманітні, сезонні, свіжі або заморожені***  | 
 
  | 
 180 грамів  | 
 240 грамів  | 
 330 грамів  | 
 330 грамів  | 
 330 грамів  | 
 330 грамів  | 
| 
 Сушені фрукти або ягод...  | ||||||||