ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.2024 № 571
1. Норми харчування
Група харчових продуктів |
Характеристики групи харчових продуктів |
Частота включення до складу окремих прийомів їжі |
Маса нетто харчових продуктів для приготування готових страв та виробів для відповідної вікової групи на день* | |||||
1—4 роки** |
4—6 років |
6—11 років |
11—14 років |
14—18 років |
дорослі | |||
Овочі |
різноманітні, сезонні, крім картоплі; свіжі, заморожені або квашені*** |
одна порція щодня під час сніданку, обіду, вечері, а також одна порція щодня під час другого сніданку або підвечірку квашені овочі можуть пропонуватися дітям віком від 4 років, не частіше ніж три рази на тиждень (по одному разу на сніданок, обід та вечерю) |
240 грамів |
320 грамів |
500 грамів |
500 грамів |
500 грамів |
500 грамів |
Фрукти і ягоди |
різноманітні, сезонні, свіжі або заморожені*** |
|
180 грамів |
240 грамів |
330 грамів |
330 грамів |
330 грамів |
330 грамів |
Сушені фрукти або ягод... |