Закупівля овочів: ураховуємо законодавчі вимоги та сезонність

Закупівля за предметами
27 травня 2025 року
|
1 хвилину Читати

Як визначити предмет закупівлі овочів і коли потрібно вказувати номенклатурні позиції? У яких випадках замовник зобов’язаний скористатися електронним каталогом, а коли достатньо прямого договору? Як урахувати сезонність, щоб не переплатити? Розбираємо

user icon
Олена Жадан
консультант з публічних закупівель, експерт в бюджетній сфері

Овочі відрізняються від інших продуктів тим, що для кожної пори року мають різний асортимент. Може суттєво різнитися й тривалість зберігання. Тож замовнику доводиться враховувати багато факторів, коли він купує овочі. Розгляньмо їх разом.

Визначаємо предмет закупівлі та його номенклатурні позиції

Для овочів замовники визначають предмет закупівлі із застосуванням основного словника національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 23.12.2015 № 1749 (далі — ДК 021:2015), за показником четвертої цифри (п. 2 розд. 1 Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708; даліДК 021:2015).

За ДК 021:2015 предмет закупівлі для овочів варто обирати з  розділів:

  • 03000000-1 «Сільськогосподарська, фермерська продукція, продукція рибальства, лісівництва та супутня продукція»;
  • 15000000-8 «Продукти харчування, напої, тютюн та супутня продукція»;
  • 15300000-1 «Фрукти, овочі та супутня ...
add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search