Овочі відрізняються від інших продуктів тим, що для кожної пори року мають різний асортимент. Може суттєво різнитися й тривалість зберігання. Тож замовнику доводиться враховувати багато факторів, коли він купує овочі. Розгляньмо їх разом.
Визначаємо предмет закупівлі та його номенклатурні позиції
Для овочів замовники визначають предмет закупівлі із застосуванням основного словника національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 23.12.2015 № 1749 (далі — ДК 021:2015), за показником четвертої цифри (п. 2 розд. 1 Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708; далі — ДК 021:2015).
За ДК 021:2015 предмет закупівлі для овочів варто обирати з розділів:
- 03000000-1 «Сільськогосподарська, фермерська продукція, продукція рибальства, лісівництва та супутня продукція»;
- 15000000-8 «Продукти харчування, напої, тютюн та супутня продукція»;
- 15300000-1 «Фрукти, овочі та супутня ...