Реформа шкільного харчування: які проблеми виявляє Держпродспоживслужба під час перевірок

Новинотека
17 березня 2025 року
|
1 хвилину Читати

Держпродспоживслужба нагадала про важливість здорового харчування дітей в закладах освіти.

У навчальному році 2024/2025 заклади освіти частіше почали використовувати замість базової кухні такі моделі, як опорна кухня та фабрика-кухня. Набирає обертів спосіб харчування за допомогою кейтерингових послуг, коли школа використовує потужності окремого підприємства з приготування страв та/або надання послуг харчування (кейтеринг).

Держпродспоживслужба під час перевірок виявляє проблеми, що заважають реформі шкільного харчування, зокрема:

  • ускладнену логістику постачання харчових продуктів через пошкодження автомобільних шляхів в умовах повномасштабного вторгнення рф;
  • відсутність енергопостачання та повітряні тривоги, що впливає на приготування їжі;
  • нестача кухарів, інших працівників на кухні, сестер медичних з дієтичного харчування через переміщення та міграцію населення.

Держпродспоживслужба спільно з закладами освіти працює над модернізацією харчоблоків, впровадженням сучасних технологій п...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search