Держпродспоживслужба нагадала про важливість здорового харчування дітей в закладах освіти.
У навчальному році 2024/2025 заклади освіти частіше почали використовувати замість базової кухні такі моделі, як опорна кухня та фабрика-кухня. Набирає обертів спосіб харчування за допомогою кейтерингових послуг, коли школа використовує потужності окремого підприємства з приготування страв та/або надання послуг харчування (кейтеринг).
Держпродспоживслужба під час перевірок виявляє проблеми, що заважають реформі шкільного харчування, зокрема:
- ускладнену логістику постачання харчових продуктів через пошкодження автомобільних шляхів в умовах повномасштабного вторгнення рф;
- відсутність енергопостачання та повітряні тривоги, що впливає на приготування їжі;
- нестача кухарів, інших працівників на кухні, сестер медичних з дієтичного харчування через переміщення та міграцію населення.
Держпродспоживслужба спільно з закладами освіти працює над модернізацією харчоблоків, впровадженням сучасних технологій п...