Методичні рекомендації щодо особливостей здійснення публічних закупівель органічних харчових продуктів

Закупівля за предметами
6 січня 2025 року
|
1 хвилину Читати

Ці методичні рекомендації розроблено з метою єдиного підходу до організації публічних закупівель органічних харчових продуктів, верифікації їх відповідності та підвищення ефективності таких закупівель.

Ці методичні рекомендації мають інформаційний, рекомендаційний, роз’яснювальний характер.

Вступ

Європейська Стратегія From Farm to Fork (F2F), «від ферми до виделки», є однією з ключових складових Європейської зеленої угоди. Стратегія F2F спрямована на те, щоб продовольчі системи країн — членів ЄС ставали більш прозорими, екологічно чистими та корисними для здоров’я споживачів. Зелене відновлення ЄС неможливе без перетворення продовольчих систем, оскільки вони забезпечують утворення третини світових викидів парникових газів, споживають величезну кількість природних ресурсів, негативно впливають на біорізноманіття, негативно впливають на здоров’я споживачів через надмірне чи недостатнє харчування, обмежують доходи сільськогосподарських виробників сировинних товарів.

Цілями застосуван...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search