З листа до редакції: «Порадьте, як правильно задокументувати списання продуктів харчування, що їх використали, щоб харчувати школярів. Як заповнити зведену відомість витрачання продуктів харчування за місяць?»
Харчування школярів організовують відповідно до Порядку № 305. Він визначає принципи планування та механізм, як організовувати харчування здобувачів освіти / дітей у закладах дошкільної освіти, закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти (далі — заклади освіти), дитячих закладах оздоровлення та відпочинку (далі — заклади оздоровлення та відпочинку). Мета — створити безпечне, здорове освітнє середовище та безпечні умови для оздоровлення та відпочинку.
Якщо ваш заклад освіти (школа) або заклад оздоровлення та відпочинку як суб’єкт державного сектору має у своєму складі їдальню, харчоблок, буфет тощо, у яких самостійно гарячі страви готують та реалізовують штатні працівники,...