П’ять правил, що допоможуть сформувати корисні харчові звички

Корисно та цікаво
18 листопада 2024 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Редакція системи «Експертус Держзакупівлі»
Цифрове видавництво Експертус

Правильне та збалансоване харчування — це запорука здоров’я і довголіття. Воно забезпечує високий рівень працездатності, покращує розумову діяльність, підвищує імунітет, допомагає уникати різних захворювань і підтримувати нормальну вагу. І це зовсім не означає, що потрібно сідати на жорстку дієту, обмежуючи себе майже в усьому. Зовсім ні, слід лише навчитися вміло поєднувати продукти і дотримувати правильних харчових звичок.

Ми зібрали для вас п’ять правил здорового харчування. Якщо постійно дотримуватимете їх, зможете сформувати корисні харчові звички.

Правило 1

Намагайтеся щодня споживати корисні продукти усіх груп: овочі, фрукти і ягоди, бобові, яйця, рибу, м’ясо, корисні жири та олії, горіхи й насіння, цільнозернові, молочні та кисломолочні продукти.

Правило 2

Пийте достатньо води протягом дня. Пам’ятайте: чай, кава та соки не замінюють воду. У спеку, під час фізичного навантаження, після вживання їжі, багатої на білки, води треба пити більше.

Правило 3

Їжте повільно, ретельно пере...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search