Здорове харчування — це не про суворі дієти чи жорсткі обмеження. Це про раціон, який забезпечує організм необхідною енергією, допомагає підтримувати вагу і захищає від хвороб.
Офісна робота вимагає особливої уваги до харчування, адже низька фізична активність, стрес і нерегулярний графік зумовлюють негативні наслідки. Важливо знаходити корисні альтернативи, а також уникати шкідливих дієт.
Як спланувати раціон
Щоб підтримувати продуктивність протягом дня, плануйте свій раціон, зважаючи на основні принципи здорового харчування.
1 Сніданок. Нехтувати сніданком — одна з найпоширеніших помилок, через яку ми швидко втомлюємося. Протягом дня виникає бажання перекусити солодощами.
Корисний сніданок має містити білки, повільні вуглеводи і жири. Наприклад, каша з яйцем, йогурт із горіхами або овочевий омлет із житнім хлібом.
2 Перекуси. На роботі варто обирати здорові перекуси: яблуко, йогурт, горіхи, сухофрукти або цільнозернові хлібці. Вони дають змогу тримати стабільним рівень цукру в кр...