Консультант з публічних закупівель, Тетяна Колісник, пояснює:
Як і де встановлювати вимоги до продуктів харчування для їх закупівлі в електронному каталозі через запит пропозицій постачальників?
Проаналізуємо спочатку, на чому наголошує нормативна база.
Абзац 2 пункту 12 Особливостей наголошує на тому, що у запиті пропозицій постачальників (ЗПП) щодо предмета закупівлі товару, вартість якого є меншою ніж 500 тис. грн, замовник може визначити інформацію про характеристики товару та їх допустимі значення в межах специфікації товару, визначеної адміністратором електронного каталогу.
Абзац 3 пункту 12 Особливостей наголошує на тому, що запит пропозицій постачальників щодо предмета закупівлі товару, вартість якого дорівнює або перевищує 500 тис. грн, здійснюється відповідно до специфікації товару, сформованої адміністратором електронного каталогу, яка не передбачає можливості замовника самостійно визначати інформацію про характеристики товару та їх допустимі значення.