Організація харчування в закладі охорони здоров’я

Закупівля за предметами
11 січня 2024 року
|
1 хвилину Читати

Алгоритм організації безпечного харчування для пацієнтів у випадку, коли страви готує кухня ЗОЗ. Норми харчування на одного хворого на день. Автоматизація процесів обліку харчування та призначення відповідальних осіб. Контроль якості страв. Облікові форми для харчоблока

user icon
Владислав Веремеєнко
голова Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР», Київ

Щоб забезпечити пацієнтів харчуванням, заклад охорони здоров’я (ЗОЗ) або налагоджує роботу власної кухні, або укладає договір із кейтеринговою компанією.

Лікувальне харчування важливо організувати максимально безпечно. Далі у консультації розглянемо, як це зробити саме на ввіреному нам об’єкті — на кухні / в їдальні ЗОЗ.

Дотримуйте вимог законодавства

Один із основних документів, що регулює організацію лікувального харчування у ЗОЗ, — це наказ МОЗ «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» від 29.10.2013 № 931 (далі — Наказ № 931).

Наказом № 931 затверджено:

Додаток 2 до Порядку містить норми харчування на одного хворого на день (далі — Норми).

На ці документи спиратимемося найперше.

Відповідальні особи

Порядок та Інструкція чітко...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search