Щоб забезпечити пацієнтів харчуванням, заклад охорони здоров’я (ЗОЗ) або налагоджує роботу власної кухні, або укладає договір із кейтеринговою компанією.
Лікувальне харчування важливо організувати максимально безпечно. Далі у консультації розглянемо, як це зробити саме на ввіреному нам об’єкті — на кухні / в їдальні ЗОЗ.
Дотримуйте вимог законодавства
Один із основних документів, що регулює організацію лікувального харчування у ЗОЗ, — це наказ МОЗ «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» від 29.10.2013 № 931 (далі — Наказ № 931).
Наказом № 931 затверджено:
- Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров’я (далі — Порядок);
- Інструкцію з організації лікувального харчування у закладах охорони здоров’я (далі — Інструкція).
Додаток 2 до Порядку містить норми харчування на одного хворого на день (далі — Норми).
На ці документи спиратимемося найперше.
Відповідальні особи
Порядок та Інструкція чітко...