Які показники врахувати, коли розраховуєте потребу закладу в рідкому милі

Закупівля за предметами
6 грудня 2022 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Оксана Надута-Скринник
лікар-епідеміолог, лікар з організації охорони здоров’я, експерт у сфері громадського здоров’я, експерт з адвокації, кандидат медичних наук, Київ

Процедура гігієни рук за допомогою води та мила має чіткі показання:

  • до та після їжі;
  • після користування туалетом;
  • після приходу на роботу та перед тим, як піти з роботи;
  • за наявності видимих забруднень рук.

Отже, щоб визначити необхідну кількість рідкого мила, ураховуємо показники:

1. Кількість персоналу, який працює у відділенні упродовж доби.

2. Тривалість та кількість змін упродовж місяця.

3. Кількість прийомів їжі за день. Для цього рахуємо персонал, який перебуває у відділенні упродовж дня. Потім визначаємо суму за місяць. Ураховуємо, що у вихідні персонал тільки черговий, а за восьмигодинної зміни передбачена одна перерва на обід тощо.
4. Кількість відвідувань туалету за день. Рахуємо в середньому за день на весь персонал у відділенні, за місяць — ураховуємо, що на вихідних персонал тільки черговий. Установлюємо для персоналу умовну норму відвідувань туалету за восьмигодинну робочу зміну.

5. Кількість процедур, за яких руки можуть бути забруднені. Сюди включаємо прихід на робот...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search