Процедура гігієни рук за допомогою води та мила має чіткі показання:
- до та після їжі;
- після користування туалетом;
- після приходу на роботу та перед тим, як піти з роботи;
- за наявності видимих забруднень рук.
Отже, щоб визначити необхідну кількість рідкого мила, ураховуємо показники:
1. Кількість персоналу, який працює у відділенні упродовж доби.
2. Тривалість та кількість змін упродовж місяця.
3. Кількість прийомів їжі за день. Для цього рахуємо персонал, який перебуває у відділенні упродовж дня. Потім визначаємо суму за місяць. Ураховуємо, що у вихідні персонал тільки черговий, а за восьмигодинної зміни передбачена одна перерва на обід тощо.
4. Кількість відвідувань туалету за день. Рахуємо в середньому за день на весь персонал у відділенні, за місяць — ураховуємо, що на вихідних персонал тільки черговий. Установлюємо для персоналу умовну норму відвідувань туалету за восьмигодинну робочу зміну.
5. Кількість процедур, за яких руки можуть бути забруднені. Сюди включаємо прихід на робот...