Відповідальність за організацію харчування в закладі освіти, матеріально-технічне забезпечення харчоблоку, безпечність та якість сировини, харчових продуктів і готових страв, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів, виконання норм харчування, відповідність меню несуть:
- засновник закладу освіти;
- постачальник харчових продуктів та/або послуг з харчування;
- керівник закладу освіти.
Тож керівник закладу разом з медпрацівником повинні постійно контролювати організацію харчування, зокрема, перевіряти, чи дотримані умови та строки зберігання продуктів харчування та їх реалізації, технологія приготування страв, норми харчування.
Які ж документи потрібно мати, щоб перевірки інспектором Дежпродспоживслужби в харчоблоці закладу пройшли без зауважень та порушень.
У сфері дотримання вимог санітарного законодавства
Інспектор перевірятиме не лише наявність документів, а й те, чи належним чином їх оформили.
Тож зазирніть у Таблицю ...