Визначили загальні вимоги до зберігання і транспортування швидкозаморожених харчових продуктів.
Наказ Мінагрополітики, що затверджує Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною (далі — Гігієнічні вимоги), 17.10.2022 зареєстрував Мін’юст.
Прийняття Гігієнічних вимог — черговий крок України до виконання зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС. Гігієнічні вимоги встановлюють спільні з країнами — членами ЄС правила функціонування ринку швидкозаморожених харчових продуктів.
«Швидкозаморожений харчовий продукт — харчовий продукт, який піддали процесу швидкого заморожування, під час якого температура харчового продукту якнайшвидше проходить межу максимального кристалоутворення для відповідного харчового продукту, та, після термічної стабілізації, досягає температури не вище —18 °C, яку постійно підтримують на цьому рівні в продукті». |
Гігієнічні вимоги регламентують:
- загальні принципи, яким мають ...