Затвердили вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів

Закупівля за предметами
30 жовтня 2022 року
|
1 хвилину Читати

Визначили загальні вимоги до зберігання і транспортування швидкозаморожених харчових продуктів.

Наказ Мінагрополітики, що затверджує Гігієнічні вимоги до швидкозаморожених харчових продуктів, призначених для споживання людиною (далі — Гігієнічні вимоги), 17.10.2022 зареєстрував Мін’юст.

Прийняття Гігієнічних вимог — черговий крок України до виконання зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС. Гігієнічні вимоги встановлюють спільні з країнами — членами ЄС правила функціонування ринку швидкозаморожених харчових продуктів.

«Швидкозаморожений харчовий продукт — харчовий продукт, який піддали процесу швидкого заморожування, під час якого температура харчового продукту якнайшвидше проходить межу максимального кристалоутворення для відповідного харчового продукту, та, після термічної стабілізації, досягає температури не вище 18 °C, яку постійно підтримують на цьому рівні в продукті».

Підпункт 3 пункту 3 Гігієнічних вимог

Гігієнічні вимоги регламентують:

  • загальні принципи, яким мають ...
add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search